הגיל הרך 3
-
החלטנו לחלק את הגן לשתי קבוצות של 15 ילדים (קבוצה של גילאי 3-4 וקבוצה של גילאי 5-6) ולעשות לכל קבוצה פעילות של חצי שעה. החלטה טובה.
-
התחלנו במעגל, משחק של שמות וכדור, אומרים את השם שלי ומגלגלים כדור למישהו שלא היה.
-
המשכנו במשחק המלך אמר שחימם והזיז אותם. בקבוצת הגדולים אפשר היה לתת להם להיות מלך, לקטנים זה קשה.
-
מתוך התנועות שעשינו במלך אמר הרכבנו רצף של תנועות עם ספירות. הילדים היו צריכים לזכור את הרצף ולחזור אחריו, יחד איתנו כמובן. לרצף התנועתי הוספנו דימויים – אבטיח, תפוחים...
חשוב להוסיף דימויים, ספור, מפתח את הקשר בין הדמיון לתנועה, מפתח זיכרון תנועתי.
-
דיבוב כרית לב עם ידיים – חיבוקי – דמות שנוצרה מהדיבוב, הילדים אוהבים את זה מאוד. בעזרת הדיבוב יצרנו תרגיל של הזרועות שהילדים חזרו אחריו.
-
תחרות הישבנים הזריזים – כשברקע מתנגנת מוסיקה הילדים רוקדים, רצים, זזים וכשהיא נעצרת הם מתיישבים על הישבן, מי שמתיישב אחרון יוצא החוצה ומצטרף לצוות השופטים. מפתח הקשבה, ריכוז וזריזות.
-
מעגל סיום יד אל יד בתנוחת תפילה, ידיים ליד הלב, ואומרים תודה. כדאי לסיים כל שעור בצורה הזו.
-
כשתכננו את השיעור עשינו רשימה של משחקים שאפשר לשחק איתם, אם היה לנו עוד היינו יכולים לעשות עוד. במשחק הכוונה היא לעבוד דרך המשחק על תנועה.
-
התחלנו להגדיר לעצמנו מטרות בעבודה עם ילדי הגן- פיתוח הדמיון והתנועה. צריכות להמשיך להגדיר עוד מטרות ובעיקר אמצעים. הילדים זקוקים לאמצעים קונקרטים/ספציפים שיפעילו אותם, כלי פיסי שיחבר אותם לדמיון ולגוף. דוגמא לכלים: חומרי יצירה, מוסיקה, שירים מולחנים, שירים כתובים, ספורים.
-
דרך עבודה אפשרית היא חיבור לנושאים מהגן שהגננות עובדות איתם, כך הם יכולים להביא יותר מעצמם כי הם רוכשים ידע מסוים בגן שהם יכולים להשתמש בו במפגש תיאטרון תנועה.
-
לעשות להם חימום קבוע.
אלתרנו הרבה, הזרימה בינינו הייתה טובה, אפשרנו לעצמנו להמשיך אחת את השנייה ולתת מקום אחת לשנייה. אני הרגשתי באוויר – לא מוכנה מספיק, לא יודעת מספיק או כמעט בכלל על עבודה עם ילדי הגיל הרך, מרגישה חובבנית והרגשות האלה לא נעימים לי. אני כן רוצה להתנסות בגיל הרך ויש לי עבודה באיסוף מידע לפעילויות וחומרים ביבליוגרפים שעוסקים בגיל הרך.